NUTFIT naturalna, orzechowo-daktylowo- czekoladowa pasta-krem 400 g

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Be Butter
  • Dostępność: Jest Jest
  • szt.
  • 38,00 zł / szt.

Naturalna orzechowo-daktylowa, czekoladowa pasta / krem 400 g

Smakowita i zdrowa przekąska dla łasuchów!

Składniki: orzechy laskowe blanszowane, prażone, pasta daktylowa, kokos, kakao odtłuszczone, szczypta soli himalajskiej.

Krem wyprodukowano z w/w składników, bez dodatku cukru, utwardzonych tłuszczy, dodatków chemicznych, sztucznych aromatów i barwników, stabilizatorów i konserwantów.

Informacje dla alergików:   Produkt zawiera orzechy laskowe, kokos, kakao odtłuszczone i daktyle oraz może zawierać śladowe ilości innych orzechów, migdałów,  sezamu, słonecznika i dyni.

Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan.

Sposób użycia:

Pyszny krem orzechowo-daktylowo-kakaowy jest idealny na zdrowe słodkie śniadanie w połączeniu z pieczywem, naleśnikami, owsiankami, owocami itp. dodatkami oraz jako zdrowa słodka przekąska w trakcie dnia np. do filiżanki dobrej kawy. Równie dobrze smakuje zjadany z dodatkami, jak i bez dodatków – prosto ze słoika.

Dla uzyskania lepszej konsystencji zaleca się wymieszać zawartość słoika przed spożyciem, gdyż może następować naturalne oddzielenie się oleju z orzechów.

Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym zaciemnionym miejscu, w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 miesięcy, nie później niż wskazany termin przydatności do spożycia.

Wytrącanie się warstwy oleju jest zjawiskiem naturalnym. Przed użyciem dobrze wymieszaj

 

Wartość odżywcza        

w 100 g

Wartość energetyczna

2 278,4 kJ /544 kcal

Tłuszcz

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

 45,4 g

   8,4 g

Węglowodany

- w tym cukry

   22,4 g

   19,6 g

Błonnik

   8,5 g

Białko

 11,2 g

Sól

   0,3 mg

 

Podane wartości odżywcze są wartościami orientacyjnymi.

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Cukier pojawiający się w kremie pochodzi z naturalnej jego zawartości w orzechach oraz z daktyli.