Masło z orzechów włoskich CRUNCHY 350g

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Be Butter
  • Dostępność: Jest Jest
  • szt.
  • 32,00 zł / szt.

Naturalne masło orzechowe z orzechów włoskich, z chrupiącymi kawałkami orzechów – 100% orzechów, 100% smaku, 100% natury.  

Składniki: 100% orzechy włoskie, prażone w naturalnych brązowych skórkach bez dodatku tłuszczu.

Masło wyprodukowane bez dodatku cukru, soli, utwardzonych tłuszczy, dodatków chemicznych, sztucznych aromatów i barwników, stabilizatorów i konserwantów.

Cukier i sól pojawiające się w maśle pochodzą wyłącznie z ich naturalnej zawartości w orzechach.

Wytrącanie się oleju z orzechów na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym.

Informacje dla alergików: Produkt zawiera orzechy włoskie, może zawierać także śladowe ilości innych orzechów, migdałów, sezamu, słonecznika i dyni.

Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan.

Doskonały dla osób aktywnych.

Kraj pochodzenia surowca: Polska

Naturalne masło orzechowe z orzechów włoskich z chrupiącymi kawałkami. Bez żadnych zbędnych dodatków. Tylko 1 składnik – 100% orzechów włoskich.

Sposób użycia:  Dla uzyskania lepszej konsystencji zaleca się wymieszać zawartość słoika przed spożyciem, gdyż może następować naturalne oddzielenie się oleju z orzechów. 

Masło po wymieszaniu ma jednolitą, smarowną konsystencję, aromatyczny zapach i charakterystyczny, bardzo wyrazisty smak oraz wyraźnie wyczuwalne małe kawałki chrupiących orzechów. Świetnie smakuje na kanapce, lub naleśniku w połączeniu z dżemem i świeżymi owocami. Masło w łatwy sposób łączy się z innymi składnikami przy przygotowaniu potraw typu: pasty do kanapek, desery, wypieki, koktajle, słodkie i wytrawne sosy i wiele innych potraw. Pastę można również zjadać samodzielnie bez żadnych dodatków jako zdrową przekąskę w domu, szkole i pracy.  

Wartość odżywcza

   w 100 g

Wartość energetyczna

2 748 kJ /657 kcal

Tłuszcz

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

      66,0 g

        8,0 g

Węglowodany

- w tym cukry

        9,0 g

        4,0 g

Błonnik

        6,5 g

Białko

      15,0 g

Sól

     0,01 g

Podane wartości są wartościami orientacyjnymi.

*RWS: Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

 Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Czy wiesz, że:

Orzechy włoskie to prawdziwa prozdrowotna bomba witaminowa. Ma mnóstwo składników mineralnych, a korzyści z ich spożywania są niezliczone. Poprawiają funkcjonowanie prawie całego ciała – od serca, przez mózg, układ nerwowy, kości, aż po lepszy wygląd skóry, włosów i paznokci. Są polecane osobom uczącym się, kobietom w ciąży i wszystkim, którzy chcą odżywiać się zdrowo i bogato w niezbędne mikro- i makroelementy.

Stąd pomysł na zrobienie z nich Masła crunchy – ale takiego bez zbędnych dodatków, czyli bez soli, cukru i tłuszczów utwardzonych.

Mielimy je tak, żeby w konsystencji można było wyczuć drobinki orzechów, które przyjemnie chrupią i łaskoczą podniebienie. Takie masło można podjadać bez dodatków, posmarować nim pieczywo, dodać do fit-deserów lub innych dań. Z płatkami śniadaniowymi tworzą mocno energetyczny poranny posiłek.