Masło orzechowe z orzechów arachidowych SMOOTH 200g

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Be Butter
  • Dostępność: Jest Jest
  • szt.
  • 10,00 zł / szt.

Naturalne masło orzechowe z orzechów arachidowych – 100% natury, 100% smaku, 100% orzechów fistaszkowych.

Tylko 1 składnik – 100% orzechów

Składniki:   100% orzechy arachidowe, prażone bez dodatku tłuszczu.

Masło wyprodukowano bez dodatku cukru, soli, utwardzonych tłuszczy, dodatków chemicznych, sztucznych aromatów i barwników, stabilizatorów i konserwantów.

Cukier i sól pojawiające się w maśle pochodzą wyłącznie z ich naturalnej zawartości w orzechach.

Wytrącanie się oleju z orzechów na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym.

Informacje dla alergików:   Produkt zawiera orzechy arachidowe, może zawierać także śladowe ilości innych orzechów, migdałów,  sezamu, słonecznika i dyni.

Kraj pochodzenia surowca: ARGENTYNA

Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan.

Sposób użycia:  Dla uzyskania lepszej konsystencji zaleca się wymieszać zawartość słoika przed spożyciem, gdyż może następować naturalne oddzielenie się oleju z orzechów. Masło po wymieszaniu ma jednolitą, smarowną konsystencję i aromatyczny zapach. Świetnie smakuje na kanapce, lub naleśniku w połączeniu z dżemem i świeżymi owocami. Masło w łatwy sposób łączy się z innymi składnikami przy przygotowaniu potraw typu: owsianki, desery, wypieki, koktajle, słodkie i wytrawne sosy i wiele innych potraw. Masło można również zjadać samodzielnie bez żadnych dodatków jako zdrową przekąskę w domu, szkole i pracy.

Sposób przechowywania:  

Przechowywać w suchym zaciemnionym miejscu, w temperaturze pokojowej.

Po otwarciu najlepiej przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 miesięcy, nie później niż wskazany termin przydatności do spożycia.

Wartości odżywcze:

Wartość odżywcza

w 100 g

Wartość energetyczna

2540kJ/613kcal

Tłuszcz

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

50,2 g

6,1 g

Węglowodany

w tym cukry

8,4 g

6,4 g

Błonnik

9,7 g

Białko

26 g

Sól

0,04 g

 

Podane wartości są wartościami orientacyjnymi.

*RWS: Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).                        

 Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Czy wiesz, że:

Masło z orzechów arachidowych jest idealne dla wegan i wegetarian, który w diecie zwracają baczną uwagę na zawartość białka w produktach. Najlepsza wersja masła orzechowego to taka która nie ma żadnych niepotrzebnych dodatków – nasze masło nie ma dodatku soli, cukru i żadnego oleju – dla świetnego smaku są niepotrzebne! Doznania smakowe pogłębia wersja Smooth – masło jest zmiksowane na idealnie gładką masę, dzięki czemu łatwo je rozsmarujesz na kanapce czy toście.

Orzechy ziemne mają najwięcej białka ze wszystkich orzechów, stąd chętnie sięgają po nie sportowcy – znakomicie wspomagają rozwój mięśni i uzupełniają zapotrzebowanie na białko. Są przy tym bezglutenowe.

Mają dużo:

- witaminy B1, B2, B3, B6, E

- fosforu, wapnia i magnezu

- potasu, miedzi, manganu, cynku, selenu, a nawet wapnia

Zawierają też dużo tryptofanu, czyli aminokwasu, który poprawia nam humor i całkiem sporo kwasu oleinowego (jednonienasycony kwas tłuszczowy), który dba o cały układ krwionośny.

Masło z orzechów ziemnych jest bardzo popularnie w wielu krajach, głównie w Stanach i Holandii. Uwielbiał je Elvis Presley – słynna kanapka Elvisa nie może istnieć bez masła z fistaszków.

POZIOM CHRUPKOŚCI: smooth