Masło orzechowe z orzechów arachidowych CRUNCHY 650g
- Dodaj recenzję:
- Producent: Be Butter
-
Dostępność:
Jest
- szt.
- 23,00 zł / szt.
Naturalne masło orzechowe z orzechów ziemnych, z chrupiącymi kawałkami orzechów arachidowych – 100% natury, 100% smaku, 100% orzechów fistaszkowych.
Tylko 1 składnik – 100% orzechów.
Składniki: 100% orzechy arachidowe, prażone bez dodatku tłuszczu.
Masło wyprodukowano bez dodatku cukru, soli, utwardzonych tłuszczy, dodatków chemicznych, sztucznych aromatów i barwników, stabilizatorów i konserwantów.
Cukier i sól pojawiające się w paście pochodzą wyłącznie z ich naturalnej zawartości w orzechach ziemnych.
Wytrącanie się oleju z orzechów na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym.
Informacje dla alergików: Produkt zawiera orzechy arachidowe, może zawierać także śladowe ilości innych orzechów, migdałów, sezamu, słonecznika i dyni.
Kraj pochodzenia surowca: ARGENTYNA
Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Sposób użycia:
Dla uzyskania lepszej konsystencji zaleca się wymieszać zawartość słoika przed spożyciem, gdyż może następować naturalne oddzielenie się oleju z orzechów. Masło po wymieszaniu ma smarowną konsystencję, aromatyczny zapach i wyraźnie wyczuwalne małe kawałki chrupiących orzechów. Świetnie smakuje na kanapce, lub naleśniku w połączeniu z dżemem i świeżymi owocami. Masło w łatwy sposób łączy się z innymi składnikami przy przygotowaniu potraw typu: owsianki, desery, wypieki, koktajle, słodkie i wytrawne sosy i wiele innych potraw. Pastę można również zjadać bez żadnych dodatków jako zdrową przekąskę w domu, szkole i pracy.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym zaciemnionym miejscu, w temperaturze pokojowej.
Po otwarciu najlepiej przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 miesięcy, nie później niż wskazany termin przydatności do spożycia.
Wartość odżywcza |
w 100 g |
Wartość energetyczna |
2540kJ/613kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
50,2 g 6,1 g |
Węglowodany w tym cukry |
8,4 g 6,4 g |
Błonnik |
9,7 g |
Białko |
26 g |
Sól |
0,04 g |
Podane wartości są wartościami orientacyjnymi.
*RWS: Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Czy wiesz, że:
Orzechy arachidowe to skarbnica białka – mają go najwięcej ze wszystkich orzechów. Dlatego tak często wybierają je kulturyści – w zdrowy sposób wspomagają budowę mięśni, i oczywiście są bezglutenowe.
Masło arachidowe jest też świetne dla wegan i wegetarian – jeśli w diecie ważne jest dla Ciebie białko roślinne, ten produkt to dobre rozwiązanie. Najlepsza wersja masła orzechowego to taka która nie ma żadnych niepotrzebnych dodatków – nasze masło nie ma dodatku soli, cukru i oleju – za to świetny smak jest podkreślony konsystencją Crunchy, która przyjemnie chrupie w ustach.
Masło arachidowe to bogactwo:
- witamin z grupy B
- witaminy młodości E
- fosforu i magnezu
- potasu, miedzi, manganu, cynku, selenu, a nawet wapnia
Zawiera też dużo tryptofanu, czyli aminokwasu, który poprawia nam humor i całkiem sporo kwasu oleinowego (jednonienasycony kwas tłuszczowy), który dba o cały układ krwionośny.
Masło z orzechów ziemnych jest bardzo popularnie w wielu krajach, głównie w Stanach i Holandii. Amerykanie uwielbiają tosty z masłem z fistaszków i dżemem na śniadanie. Masło orzechowe uwielbiał też Elvis Presley – słynna kanapka Elvisa to masło z orzechów arachidowych, banan i boczek na toście.
ATRYBUTY
POZIOM CHRUPKOŚCI: | crunchy |