Masło z migdałów CRUNCHY 190g

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Be Butter
  • Dostępność: Jest Jest
  • szt.
  • 21,00 zł / szt.

Naturalna pasta orzechowa z migdałów, z chrupiącymi kawałkami migdałów – 100% migdałów, 100% smaku, 100% natury

Tylko 1 składnik – 100% migdałów.

Składniki:   100%  migdały w naturalnych brązowych skórkach, prażone bez dodatku tłuszczu.

Masło wyprodukowane bez dodatku cukru, soli, utwardzonych tłuszczy, dodatków chemicznych, sztucznych aromatów i barwników, stabilizatorów i konserwantów.

Cukier i sól pojawiające się w maśle pochodzą wyłącznie z ich naturalnej zawartości w orzechach.

Wytrącanie się oleju z orzechów na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym.

Informacje dla alergików:   Produkt zawiera migdały, może zawierać także śladowe ilości innych orzechów,  sezamu, słonecznika i dyni.  

Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan.

Kraj pochodzenia surowca: USA

Sposób użycia:  Dla uzyskania lepszej konsystencji zaleca się wymieszać zawartość słoika przed spożyciem, gdyż może następować naturalne oddzielenie się oleju z migdałów.

Masło po wymieszaniu ma smarowną konsystencję, aromatyczny zapach i wyraźnie wyczuwalne małe kawałki chrupiących migdałów. Świetnie smakuje na kanapce, lub naleśniku w połączeniu z dżemem i świeżymi owocami. Masło w łatwy sposób łączy się z innymi składnikami przy przygotowaniu potraw typu: owsianki, desery, wypieki, koktajle, słodkie i wytrawne sosy i wiele innych potraw. Masło można również zjadać samodzielnie bez żadnych dodatków jako zdrową przekąskę w domu, szkole i pracy. 

 Wartość odżywcza

      w 100 g

Wartość energetyczna

2 762,5 kJ /650 kcal

Tłuszcz

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    55,8 g

      4,4 g

Węglowodany

- w tym cukry

     6,56 g

       4,0 g

Błonnik

     11,8 g

Białko

     25,4 g

Sól

      0,0 mg

 

Podane wartości są wartościami orientacyjnymi.

*RWS: Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Czy wiesz, że:

Masło migdałowe nie ma sobie równych pod względem smaku. Delikatnie słodkie, o konsystencji Crunchy łączy w sobie aksamitność masy i chrupkość malutkich kawałeczków migdałów, których jest po prostu mnóstwo. Podobnie jak inne masła orzechowe, ma:

- mnóstwo białka

- wiele składników mineralnych

- dużo witamin z grupy B

Dzięki temu wzmacnia nasz układ nerwowy, układ krążenia i odporność. Ale wyróżnia je ogromna zawartość witaminy E, która jest silnym przeciwutleniaczem – zwalcza wolne rodniki i poprawia kondycję skóry, włosów i paznokci.

Masło migdałowe jest znakomitą fit przekąską. Chrupiące kawałki orzechów w wersji Crunchy świetnie pasują do owsianek, podkreślają chrupkość ciasteczek na których będą rozsmarowane i będą doskonałym dipem dla innych słodkich przekąsek.

Masło równie dobrze smakuje solo, podjadane łyżeczką bezpośrednio ze słoika – jednak wtedy bardzo szybko znika…