Masło z orzechów arachidowych z fińskim ksylitolem z brzozy i solą himalajską SMOOTH 700g

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Be Butter
  • Dostępność: Jest Jest
  • szt.
  • Cena katalogowa: 26,00 zł
  • Rabat: -2,60 zł (10 %)
  • 23,40 zł / szt.

Naturalne masło orzechowe z orzechów arachidowych z ksylitolem i solą himalajską

Prosty skład - tylko 3 składniki

Składniki:   orzechy arachidowe, fiński ksylitol z brzozy, sól himalajska.

Masło wyprodukowano z dodatkiem w/w składników bez dodatku utwardzonych tłuszczy, dodatków chemicznych, sztucznych aromatów i barwników, stabilizatorów i konserwantów.

Kraj pochodzenia orzechów: ARGENTYNA

Wytrącanie się oleju z orzechów na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym.

Informacje dla alergików:   Produkt zawiera orzechy arachidowe i ksylitol brzozowy. Może zawierać także śladowe ilości innych orzechów, migdałów,  sezamu, słonecznika i dyni.

Uwaga !!!

Ze względu na zawartość w maśle ksylitolu z brzozy należy zachować ostrożność przy podawaniu produktu dzieciom poniżej 3-go roku życia. Ksylitol może na początku wywoływać dyskomfort związany z przejściowymi dolegliwościami jelitowymi.

Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan.

Sposób użycia:  Dla uzyskania lepszej konsystencji zaleca się wymieszać zawartość słoika przed spożyciem, gdyż może następować naturalne oddzielenie się oleju z orzechów. Masło po wymieszaniu ma jednolitą, smarowną konsystencję i aromatyczny zapach. Świetnie smakuje na kanapce, lub naleśniku w połączeniu z dżemem i świeżymi owocami. Masło w łatwy sposób łączy się z innymi składnikami przy przygotowaniu potraw typu: owsianki, desery, wypieki, koktajle, słodkie i wytrawne sosy i wiele innych potraw. Masło można również zjadać samodzielnie bez żadnych dodatków jako zdrową przekąskę w domu, szkole i pracy.

Sposób przechowywania:  

Przechowywać w suchym zaciemnionym miejscu, w temperaturze pokojowej.

Po otwarciu najlepiej przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 miesięcy, nie później niż wskazany termin przydatności do spożycia.

Wartości odżywcze:

Wartość odżywcza

w 100 g

Wartość energetyczna

2467kJ/595kcal

Tłuszcz

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

48 g

5,8 g

Węglowodany

w tym cukry

w tym poliole

12 g

6,1 g

3,94 g

Błonnik

9,3 g

Białko

24,8 g

Sól

0,49 g

 

Podane wartości są wartościami orientacyjnymi.

*RWS: Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).                        

 

Czy wiesz, że:

Masło z orzechów arachidowych jest idealne dla wegan i wegetarian, którzy w diecie zwracają szczególną uwagę na zawartość białka w produktach. Oferowana wersja masła arachidowego z dodatkiem ksylitolu i soli himalajskiej jest najbliższa klasycznego, delikatnie słodko-słonego smaku masła. Nasza wersja est jednak zdecydowanie zdrowsza od maseł zawierających zwykły cukier i sól oraz niezdrowe utwardzone tłuszcze roślinne. Jedząc nasze masło możesz rokoszować się klasycznym smakiem, ale w nowoczesnym, zdrowym wydaniu. Doznania smakowe pogłębia wersja Smooth – masło jest zmiksowane na gładką masę, dzięki czemu łatwo je rozsmarujesz na kanapce, toście czy wymieszasz jako jeden ze składników wytrawnych marynat czy sosów, lub np. składnik pysznych kremów do domowych wypieków.

Orzechy ziemne mają najwięcej białka ze wszystkich orzechów, stąd chętnie sięgają po nie sportowcy – znakomicie wspomagają rozwój mięśni i uzupełniają zapotrzebowanie na białko. Są przy tym bezglutenowe.

Mają dużo:

- witaminy B1, B2, B3, B6, E

- fosforu, wapnia i magnezu

- potasu, miedzi, manganu, cynku, selenu, a nawet wapnia

Zawierają też dużo tryptofanu, czyli aminokwasu, który poprawia nam humor i całkiem sporo kwasu oleinowego (jednonienasycony kwas tłuszczowy), który dba o cały układ krwionośny.

Masło z orzechów ziemnych jest bardzo popularnie w wielu krajach, głównie w Stanach i Holandii. Uwielbiał je Elvis Presley – słynna kanapka Elvisa nie może istnieć bez masła z fistaszków, a oferowana przez nas wersja z ksylitolem i solą himalajską jest najbliższa tej która tak szczególnie smakowała Elvis'owi.

POZIOM CHRUPKOŚCI: smooth